čtvrtek 28. March 2024

Co je nového?

 

Máme za sebou první polovinu roku 2016. Podíváme se na to, co se v letošním roce zatím podařilo ve Lhotě změnit. Věříme, že se jedná o změny k lepšímu.

Hned zkraje roku jsme byli nuceni pokácet některé vzrostlé stromy ve středu obce. Jednalo se o jehličnany vedle autobusové zastávky u požární nádrže a o smrk před prodejnou. Důvodem bylo stáří stromů a jejich velikost. Větvemi totiž zasahovali do drátů.

Stávající úřední deska u požární nádrže už pamatovala svoje lepší časy, proto jsem se rozhodli k její obnově. Stará konstrukce byla nahrazena novou. Na úřední desku byla pořízena nová cedule se znakem obce, nové nástěnky a pro lepší estetický dojem byla úřední deska ozdobena květinou. Nová nástěnka byla rovněž umístěna u vstupu na dětské hřiště. Na ní najdete hlavně provozní řád hřiště. Dále byly instalovány uvítací cedule při hlavní silnici. Nejenom, že přijíždějící vítají v Králově Lhotě, ale zároveň informují, že v celé naší obci platí zákaz podomního prodeje.

V květnu byla realizována prozatím nejvýraznější a nejnákladnější novinka. Na prodejně potravin byla vyměněna všechna okna a obě výlohy. Dále byly instalovány nové vchodové dveře. Předělán a vybaven novými dveřmi byl prostor rampy. Nejenom, že tato investice vylepšila vzhled prodejny, ale přispěje i ke snížení tepelných úniků.

Vytisknout E-mail

Partnerská Obec

kralovalehota